Известие

Collapse
No announcement yet.

Масло за 1.9/2.4 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

кастрол си бях сложил и не го гореше. от селенията ми се разтрака моторо при палене в пъртите 2 такта. маслата са си масла. тва са глупости че селниата е по по най или еди кое си е еди кво си. тия ти твой приятели и кастрол да слагаха пак щяха да си ги ползват колите толко километри. едва ли маслото е най важното. ти карай кат душманин пък искай да ти е здрав мотора

Comment

Първоначално публикувано от k1lcone Покажи съобщение
      кастрол си бях сложил и не го гореше. от селенията ми се разтрака моторо при палене в пъртите 2 такта. маслата са си масла. тва са глупости че селниата е по по най или еди кое си е еди кво си. тия ти твой приятели и кастрол да слагаха пак щяха да си ги ползват колите толко километри. едва ли маслото е най важното. ти карай кат душманин пък искай да ти е здрав мотора
      Момче, спри се. Първо погледни си правописа, после по темата: Кастрол е маслото в България с най-много ментета, та дори и свой човек си мисли, че ти продава истиско(факт) , "Едва ли маслото е най-важно"? - та то е кръвта на колата, колега!!! Но вярвай ми от селенията няма ти се разтрака "моторо", причината търси другъде!
      145 QV ex.
      146 Boxer TOTAL ex.
      147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

ти карай кат душманин пък искай да ти е здрав мотора
        за да не са повтарям се самоцитирам

Comment

за да не са повтарям се самоцитирам
          Един мотор сервизиран ли е с хубаво масло ли е и душманската да го караш остава здрав, докато един мотор сервизиран с евтини части и каран със старо масло или масло не за него отива в раздел тининг*

*НАДИН ТУНИНГ

ПП: От мен лека нощ, няма да се хабя повече.
          145 QV ex.
          146 Boxer TOTAL ex.
          147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

абе бира и мезе да има. стига само спорим за глупости. аз черпа

Comment

Е добре де кажете 1-2 масла, които са най-добри за 2.4 JTD , че да знам какво да сложа и аз !!! Само чета какви ли не теми и все различни отзиви чувам като аз за сега съм се насочил към Лики-Моли, но споделете и Вие...Ще съм Ви безкрайно благодарен, защото както каза колегата zdravio по-горе маслото е най-важното за да се запази дълго време здрав двигателя...
              Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 13:43.
              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                Е добре де кажете 1-2 масла, които са най-добри за 2.4 JTD , че да знам какво да сложа и аз !!!
                калиакра

Comment

Тук само ти спориш като гледам ...другите колеги обясняват ...
                  sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                    Eто ти за твоя дизел малко масла Castrol http://www.motobul.com/bg/products_castrol.php?id=89
                    Selenia http://www.flitalia.it/it/fl/compone...od/Itemid,288/ Agip http://www.agip.eni.it/agip/SchedaProdotto.do?channelId=-1073757701&da_dove_arrivo=da_menu&RID=@2CJ2X|0?xoi dcmWopk&ref_cont=@29l6X|0?xoidcmWopk&catId=-1073757654&cntTypeId=1008&portalId=0&lang=en&sessi onId=16261476&codProd=001005. И много добро масло Millers но го няма в Бг. от спортната им серия http://www.millersoils.net/M3_cgi/mi...sport&cart_id=

Не жали пари за масло да не ревеш после.
                    Това са част от маслата. Ако двигателя е здрав, няма течове и не "гори" маслото е най-добре да се кара със Селенията за турбо-дизел(различна от тази за чист дизел). По мое лично мнение, царят на маслата е Мотул(но си е скъпо, ефитно и хубаво НЯМА) Ако не се лъжа Prospeed са вносителите му за БГ.
                    145 QV ex.
                    146 Boxer TOTAL ex.
                    147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

Е добре де кажете 1-2 масла, които са най-добри за 2.4 JTD , че да знам какво да сложа и аз !!! Само чета какви ли не теми и все различни отзиви чувам като аз за сега съм се насочил към Лики-Моли, но споделете и Вие...Ще съм Ви безкрайно благодарен, защото както каза колегата zdravio по-горе маслото е най-важното за да се запази дълго време здрав двигателя...
                      Препоръчително за този мотор маслото да има следните минимални изисквания (следните сертификати ) SAE 5w40, ACEA B3/4 ,API CF
                      API [ Американски петролен институтCF - масла за сервизно обслужване на дизелови двигатели с индиректно впръскване на горивото. Горивото може да бъде с високо съдържание на сяра например над 0,5%. Осигурява ефикасен контрол върху отложенията и износването на буталото при дизелови двигатели с и без принудително пълнене(турбокомпресор),работещи при тежък режим.
                      Асоциацията на европейските производители на автомобили(АСЕА). б3/4 В3 ; В4 – за леки и лекотоварни дизелови двигатели
                      SAE Дружество на инженерите от автомобилната промишленост Числото преди знака W дава указания за нискотемпературните свойства на маслото. Колкото числото е по-малко,толкова мослото е по-подвижно при ниски темперa
                      тури, стартирането на двигателя е по-лесно. Числото след знака W дава указания за вискозитета на маслото при 100 С.В случая с 5w40 Означава всесезонно масло с нормални работни характеристики от -30 до + 40 градуса температура на околната среда .
                      Всички масла които отговарят на тези изисквания са подходящи за този мотор без значение от марката .Селения WR 5w 40 Покрива всички от тях плюс още някои допълнителни ...
                      Надявам се този отговор да задолява любопитството ви и да ви е полезен .
                      Last edited by dimo; d.m.y г., 14:51.
                      sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Tия дни ще слагам Mobil 0w40
                        http://www.mobil-1.co.uk/cms/Mobil_1_0W-40.aspx
                        Last edited by emzo; d.m.y г., 15:57.
                        ex - 147 16v multijet

Comment

Тези масла 5w40 не са ли малко тънкички...Мойта е на 156 000 км вече...И нищо не ми казахте за Лики-Моли...
                          Благодаря ви предварително...
                          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Тези масла 5w40 не са ли малко тънкички...Мойта е на 156 000 км вече...И нищо не ми казахте за Лики-Моли...
                            За наближаващия зимен сезон е хубаво да е по-тъничко маслото. А дали е тънко за теб, само с проба се разбира. Ако е на 156к реални няма да ти е тънко, но нищо не е сигурно на тоя свят.
                            145 QV ex.
                            146 Boxer TOTAL ex.
                            147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

Не четеш внимателно както казах по горе
                              Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
                              Числото преди знака W дава указания за нискотемпературните свойства на маслото. Колкото числото е по-малко,толкова мослото е по-подвижно при ниски темперa
                              тури, стартирането на двигателя е по-лесно. Числото след знака W дава указания за вискозитета на маслото при 100 С.В случая с 5w40 Означава всесезонно масло с нормални работни характеристики от -30 до + 40 градуса температура на околната среда .
                              .
                              относно лики моли щом настояваш ще ти кажа какво - мисля аз лично .Бих си го купил само ако не намеря някое от изброените от колегата thecleaner цитирам
                              Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                              Eто ти за твоя дизел малко масла Castrol http://www.motobul.com/bg/products_castrol.php?id=89
                              Selenia http://www.flitalia.it/it/fl/compone...od/Itemid,288/ Agip http://www.agip.eni.it/agip/SchedaPr...codProd=001005. И много добро масло Millers но го няма в Бг. от спортната им серия http://www.millersoils.net/M3_cgi/mi...sport&cart_id=

Не жали пари за масло да не ревеш после.
                              Last edited by dimo; d.m.y г., 15:59.
                              sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Аз специално за Лики Моли съм чувал много добри работи.
                                Сега съм с такова, 5-40
                                Колегата Пинко също горещо го препоръчва, на базата на опита си.Според мен е също много добро масло.За дизеляка е много добро 10-40 с молибденова добавка, имат и специално такова за дизел.
                                Ето и инфо, обърни внимание на това което написал Пинко.

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...t=35461&page=9
                                Last edited by fred; d.m.y г., 16:20.
                                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                                Нагоре по стълбата, която води надолу
                                sigpic

Comment

Working...
                                X